Solo Backpacking

Solo Backpacking σε 7 Βήματα

GREEK EXPLORER

Solo Backpacking

Γιατί Solo Backpacking;

1. Προσδιόρισε το ταξίδι

Ξεκίνησε περιγράφοντας τα βασικά στοιχεία του ταξιδιού. Θέσε στον εαυτό σου τα βασικά ερωτήματα όπως το πού, πότε και πόσο καιρό. Προτιμάς βουνά ή δάση, θερμά ή ψυχρά κλίματα, εγχώριες ή διεθνείς τοποθεσίες; Αυτό το βήμα αφορά τον καθορισμό των βασικών, συγκεκριμένων λεπτομερειών που θα διαμορφώσουν το υπόλοιπο σχέδιό σου.

2. Κάνε εκτενή έρευνα

Μόλις αποφασίσεις το πού και το πότε, ήρθε η ώρα να μπείς σε κατάσταση διεξοδικής έρευνας. Ξεκίνησε να εξοικειώνεσαι με την περιοχή: χάρτες, τοπικά έθιμα, άγρια ζωή, καιρικές συνθήκες κ.λπ. Οι ιστότοποι και τα φόρουμ είναι εξαιρετικές πηγές, αλλά οι οδηγοί μπορούν συχνά να παρέχουν ακόμη πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς σου, εξέτασε τις πιθανές διαδρομές, τις δυνατότητες διαμονής και τα βασικά αξιοθέατα που μπορεί να θέλεις να επισκεφθείς.

3. Σχεδίασε τη διαδρομή και τη διαμονή

Τώρα που έχεις συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες, μπορείς να αρχίσεις να αναλύεις λεπτομερώς τη διαδρομή. Δημιούργησε ένα χρονοδιάγραμμα για το ταξίδι, σχεδίασε τα βασικά αξιοθέατα που θέλεις να δείς και προσδιόρισε τα μέρη που θα μείνεις. Θυμήσου, είναι σημαντικό να κάνεις ευέλικτα προγράμματα – ο καιρός μπορεί να αλλάξει, τα μονοπάτια μπορεί να κλείσουν και πολλές άλλες εκπλήξεις μπορεί να βρεθούν στο δρόμο σου.

4. Να είσαι έτοιμος

Η επένδυση στον κατάλληλο εξοπλισμό είναι απαραίτητη για ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι. Η λίστα με τον εξοπλισμό σου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το κλίμα και το έδαφος, αλλά ορισμένα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν :

  • Σακίδιο πλάτης
  • Σκηνή / αιώρα
  • Υπνόσακος / Μαξιλάρι ύπνου
  • Εξοπλισμός μαγειρέματος
  • Εξοπλισμός πλοήγησης (πυξίδα και χάρτης)
  • Κουτί πρώτων βοηθειών

5. Οργάνωσε έξυπνα τα εφόδια σου

Ετοίμασε το σακίδιό σου με στρατηγική για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη δυνατή άνεση και αποτελεσματικότητα. Τα βαρύτερα αντικείμενα θα πρέπει να συσκευάζονται πιο κοντά στο σώμα σου και στη μέση του σακιδίου, ενώ τα ελαφρύτερα αντικείμενα θα πρέπει να συσκευάζονται πάνω και προς τα έξω. Βάλε αντικείμενα που θα χρειάστείς πιο συχνά και άμεσα (όπως σνακ, χάρτη, νερό) στις εύκολα προσβάσιμες θήκες.

6. Προετοιμάσου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Πριν φύγεις για το ταξίδι σου, να έχεις ένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Ενημέρωσε κάποιον που εμπιστεύεσαι για το πού πηγαίνεις, πότε σκοπεύεις να επιστρέψεις και δώσε του τα στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης. Βοηθά επίσης να έχεις μαζί σου έναν πομπό ή κάποιο είδος συσκευής εντοπισμού GPS για να μπορούν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας να σε βρουν.

7. Δοκιμαστικό

Σκέψου να κάνεις ένα μικρότερο, τοπικό οδοιπορικό με σακίδιο πριν ξεκινήσετε για το μεγαλύτερο ταξίδι σου. Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσεις τον εξοπλισμό, να αξιολογήσεις τη σωματική σου ετοιμότητα και να εξασκήσεις τις δεξιότητες πεζοπορίας και διαμονής στην ύπαιθρο.

Συνοψίζοντας

Solo Backpacking

travel tip #1

Πάρε το αυτοκίνητο
Αν δε σε ευχαριστεί η ιδέα του να κοιμάσαι μόνος σου σε σκηνή, δοκίμασε μερικές νύχτες έχοντας μαζί το αυτοκίνητό σου. Έτσι δεν θα έχεις το βάρος μια μεγάλης πεζοπορίας και αν δεν σου αρέσει το οτιδ΄ηποτε έχεις την εναλλάκτική να επιστρέψεις.

Solo Backpacking

travel tip #2

Μείνε ψύχραιμος
Τη νύχτα, ο νους μας μπορεί να παίζει περίεργα παιχνίδια. Προσπάθησε να παραμείνεις χαλαρός. Πάρε μια βαθιά ανάσα και επέστρεψε στην πραγματικότητα. Το δ΄άσος έχει θόρυβο τη νύχτα, πολλοί από τους οποίους είναι απόλυτα φυσιολογικοί, όπως τα μικρά ζώα που κινούνται. Όσο περισσότερο συνηθίζεις αυτούς τους ήχους, τόσο λιγότερος φόβος θα σε πιάνει όταν ακούς κάτι.

Solo Backpacking

travel tip #3

Συνδέσου με κόσμο
Αν νιώθεις μοναξιά, μην επιλέξεις ένα απομονωμένο μονοπάτι. Υπάρχουν πολλά μέρη για κάμπινγκ με αρκετή κίνηση, όπου θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις άλλους πεζοπόρους και να περάσεις καλά.

Greek Explorer buy me a coffee

Χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους μου για τις αγορές ή τις κρατήσεις σου, βοηθάς το blog χωρίς επιπλέον κόστος για σένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξή σου!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top